Cara Hafalan "Photographic Memory Memorization Method"

Menekankan pembangunan jiwa & akhlak islami

Keseimbangan antara dunia & ukhrawi

Image
Image

PMMM adalah " Photographic Memory Memorization Method" ataupun Kaedah Hafalan Fotografik. Teknik PMMM ini bermaksud pelajar dapat membayangkan ayat atau juz yang telah dihafaz seumpama al-Quran itu terbentang dihadapannya. Kepelbagaian tahap hafazan pelajar akan diraikan melalui kaedah ini dengan mengambil kira prinsip ," Memorizing al-Quran can be so fun" dan prinsip " Quality over Quantity".

Image
Di Akademi Al Khayr (AAK), kami komited untuk memupuk dan membangunkan hubungan positif yang penting untuk mencapai kecemerlangan dalam 'pendidikan seimbang'. Pelajar kami sentiasa menjadi keutamaan kami. Alhamdulillah, pasukan guru dan kakitangan kami yang mahir, baik hati dan berkelayakan, akan memastikan persekitaran Solehah, selamat, kondusif dan seimbang, kerana kami berhasrat untuk menggalakkan tindakan positif yang akan menyokong anak-anak anda untuk berkembang maju dan berjaya dalam kehidupan dan akhirat.

Perkhidmatan Kami

Akademi Tahfiz

Program khas pengajian tahfiz untuk anak-anak berumur 9-15 tahun

Tahfiz Online

Program hafazan online teknik PMMM dengan bimbingan tenaga pengajar Akademi Al-Khayr

AAK berhasrat untuk melahirkan generasi peneraju Ummah yang berkebolehan yang berpengetahuan, yang bertindak berdasarkan pengetahuan mereka, yang menyampaikan Kebenaran dan berusaha untuk mencapai kecemerlangan dengan sabar

Kolaborasi Bersama

Image
Image

Akademi Al Khayr adalah pusat yang dikhaskan untuk menghafaz Al-Quran dan mempelajari asas Islam yang sahih yang ditubuhkan pada tahun 2019 di bawah pengawasan Sheikh Hussein Yee dan penasihat akademik Dr.Kamilin Jamilin.

Hubungi Kami

Isnin - Jumaat 8:00 - 5:00

Pautan

Akademi Al-Khayr 2022 | Lot 3161 Lorong Rabingan, Kg. Jalan Kebun Seksyen 30, 40460 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan


TAHFIZ ONLINE